Happerij Samen

Samen met Brasserie ‘d Anvers

Horeca Goes: ‘Jij geen terras, ik geen koks? Dan doen we het samen’

Samen met Brasserie 'd Anvers

GOES – De ene zaak heeft geen terras, de andere geen koks. ‘Nou, dan slaan we de handen gewoon ineen!’, dachten de eigenaren van twee horecazaken in Goes.

Die zaak zonder terras is Brasserie D’Anvers aan de Magdalenastraat. Enkele tientallen meters verderop, aan de Vlasmarkt, doet Happerij en Tapperij Samen het zonder een volledige keuken. Daarom maakt het bedienend personeel van D’Anvers nu regelmatig de gang door de Goudenmuilstraat om eten te serveren op het terras van Samen.

,,Ik geloof in dit soort samenwerkingen”, zegt Remko Langendonk van Samen. ,,We moeten elkaar niet als concurrenten zien. Juist door samen te werken kunnen we iets leuks maken van ons deel van de binnenstad.”

De samenwerking past in het streven van ondernemers op en rond de Vlasmarkt om het plein levendiger te maken. ,,Hoe meer horeca, hoe beter”, vindt Langendonk. ,,Je versterkt elkaar alleen maar. Kijk bijvoorbeeld hoe dat gaat bij meubelwinkels. Als er ergens één zit en je zet er drie andere bij, dan wordt het in die eerste zaak ook drukker.”

Bron: PZC

Borrelkaart

  • Portie ouderwetsche draadjesvlees bitterballen (8 st)
  • Portie pittige vlammetjes (8 st)
  • Mix van vlammetjes en bitterballen (4+4 st)
  • Escargots (6 st)
  • Broodplankje (2 soorten brood met smeersels)

Kom gerust langs om te proeven. We zien je graag! Bekijk onze openingstijden.